Search
  • Ana-Maria Calița

10 sfaturi pentru cadoul de Craciun


Se apropie Crăciunul și toată lumea s-a hotărât că dacă nu are nevoie de ceva, măcar să cumpere un cadou și tot să se arunce în îmbulzeala din oraș. E foarte greu uneori să cumperi un cadou, mai ales pentru persoana iubită, “pentru jumătatea ta”. Cred că ai putea să cumperi o jumătate de cadou, dacă tot îi spui așa. Mare grijă, dragilor, cadoul chiar nu trebuie să fie o “atenție”, dacă cineva se bucură când primește un globuleț sau o sticlă de vin, sau poate o ciocolată “dulce ca tine”, o face doar ca să nu vă simțiți prost.

Evident că nu am 10 sfaturi pentru un cadou potrivit, nu am nici măcar 5, doar că mă amuză că în ultima vreme sunt mii de articole de genul: “10 pași pentru a ajunge la o siluetă perfectă”, serios? E nevoie doar de un pas, mănâncă mai puțin!

Nu există rețete pentru a ajunge undeva, exiști tu care trebuie să iei o decizie și să lucrezi în sensul în care vrei să mergi. Suntem diferiți și poate că de Crăciun nu ar trebui să facem același lucru și nici măcar să fim inspirați de “ 10 sfaturi pentru cadoul de Crăciun”. Poate că eu nu vreau să tai porcul, poate vreau să-l transform într-un prieten adevărat, la urma urmei, poate fi de treabă. Nu face mult zgomot, asta dacă nu-l tai, doarme pe unde apucă, mănâncă resturile tale, iar în unele cazuri îl comparăm cu un bărbat, deci ce-ar putea fi atât de complicat? Și pentru că acum bărbații se vor ofensa, țin să precizez că eu nu cred că este o bună comparație, nu vreau ca nici un bărbat să mai fie numit “porc”, porcul are și suflet.

În privința minunatului brăduț, cred că lucrurile sunt simple, artificial, dar nu miroase, natural, dar în ghiveci, să crească mare și frumos, dar mai ales că o să faci un bine când o să-l duci mai departe în pădure. Tratează-l ca pe un copil pe care îl crești, de care ai grijă și apoi îi dai drumul în lume, cu siguranță se va găsi un “padurar” să-l taie”! Așa că mult noroc, “o, brad frumos!”

Măncare, multă mâncare, ca de Crăciun nu știu de ce, dar sigur trebuie să faci mai multă mâncare ca de obicei. Aaa, știu, pentru că trebuie să dai resturile porcului, să îl faci mare pentru anul următor.

E minunat, e magic, e ceva diferit….sigur, asta e, nu am înțeles niciodată de ce de sărbători trebuie să fii mai bun, să dăruiești, dar în restul timpului e ok să fii mai rău, mai fals?

Sunt foarte multe reclame, melodii care “împrăștie magia sărbătorilor” …ce delicați suntem noi pentru o luna….dar pe mine măcar m-au inspirat și inainte de Crăciun îi cânt iubitului meu prin casa:

Sărbătorile vin, sărbatorile vin!

E sărbătoare e ca-n povești,

Iubitule e timpul să dăruiești!

Cardul tău ING mă tentează!

Măcar el să fie mai bun, să dăruiască mai mult!

Desigur, nu putem să-l uităm pe Moș Crăciun, care vine din ce în ce mai repede, acum vine înaintea lui “Moț” Nicolae, că e ocupat și trebuie să ajungă din timp și cred că vine cu avionul sau ceva, că zăpadă pentru sanie nu avem așa devreme. Cuvântul ăsta “moș” pe mine mă sperie, mă gândesc doar la vecinul de la 2, care nu e un moș simpatic și care sperie copiii seara în scara blocului. Ar fi putut să-i spună “nenea”, așa l-aș fi confundat în cel mai rău caz cu pedofilul ăla drăguț care măcar iți dă bomboane de Crăciun.

Acestea fiind zise, vă urez Crăciun minunat, să-l faceți cum vreți voi, dar să nu uitați că totul e doar o “chestiune socială”. Multă inspirație la cumpărat cadouri și sper să vă prindă bine cele 10 sfaturi pentru un cadou de neuitat.

Sărbătorește în fiecare zi, acolo e secretul!


3 views0 comments