Search
  • Ana-Maria Calița

New York. Un vis. Un oras.


Trebuie să vă spun că nu am crezut că e reală această călătorie până când nu am ajuns în New York.

După ce am obţinut viza, am început să caut biletele de avion, aproximativ o săptămână a durat căutarea, voiam un zbor bun, să nu fie multe ore de escală, să fie inclus bagajul de cală, şi mai ales un preţ bun. După mai multe căutări pe diferite site-uri, am găsit o oferă care mi s-a părut potrivită. Am ales perioada 3-17 octombrie 2018, erau cele mai bune preţuri, a costat aproximativ 2600 lei biletul de persoană cu un bagaj de 23 kg la bord plus un rucsac inclus. Am avut escală în Londra, cam trei ore, a fost perfect (e indicat să fie de minim două ore să ai timp pentru orice eventualitate). Ambele zboruri au fost cu British Airways.

Marele nostru avantaj a fost că nu am fost nevoiţi să plătim cazare, am stat la rude în New Jersey. De acolo până în New York ajungeam cu trenul în 50 minute, iar biletul costă 20$ de persoană dus-întors.

În New Jersey am stat într-un orăşel cu străduţe aşa cum vedeam în filme şi căsuţe cu verandă şi fără gard, îmi plăcea foarte mult să mă plimb pe acolo, era liniştit, am prins vreme frumoasă (prima săptămână era de tricou) şi se apropia şi Halloween şi casele deja erau decorate, minunat!

În New York am mers cât am putut la pas, peste 20 de km pe zi sau cât ne ţineau picioarele. Eu îmi doream foarte tare să merg la cel puţin un spectacol pe Broadway, în special la “The Book of Mormon”, pe care vi-l recomand din tot sufletul, se joacă şi în Londra. Biletele nu sunt deloc ieftine, mai ales la acest spectacol, dar am aflat că înainte cu două ore să înceapă, poţi lua bilete cu 27$ de persoană, dar sunt locuri speciale în picioare. A fost o alegere bună, se vedea foarte bine, iar timpul a zburat pentru că spectacolul a fost minunat. Am mai văzut şi “Chicago” cu Cuba Gooding Jr., am fost la Stand Up Comedy la LOL Comedy Club în Times Square, cred că am dat 5$ de persoană, pentru că aveau tot felul de oferte, dar trebuia să consumi cel puţin două băuturi. Am mâncat un mic dejun delicios la IHOP, am gustat faimoasele pancakes, care sunt extraordinar de dulci, eu nu am reușit să mănânc una întreagă. Am încercat în mai multe locuri burgeri, voiam să văd ce gust au acolo (diferit, dar interesant), cel mai bun a fost în scurta vizită în Atlantic City, unde am văzut şi minunatul ocean cu plaja aia ca în filme.

Ştiu că tot spun asta, “ca în filme”, dar aşa am simţit, a fost un vis transformat în realitate, mi-a plăcut atât de mult că simţeam că sunt acasă.

Am urcat în Empire State Building, biletul cred că a fost aproximativ 35$ de persoană, dar priveliştea este absolut minunată.

Unde am mai fost?

Central Park, Upper East Side (parcă vedeam scenele din Gossip Girl), Soho (aş locui acolo: X), World Trade Center, Brooklyn Bridge şi pe unde au mai rezistat picioruşele.

Am făcut şi puţine cumpărături (puţine zic eu, multe ar zice iubitul meu), dar erau super reduceri şi nu am putut rezista.

Am mers şi cu metroul, e aglomerat, am văzut şi veveriţe (sau şobolani cum spun ceilalţi), dar interesantă experienţa.

În concluzie, e de vizitat, o poţi face fără să cheltui foarte mulţi bani, mi-a plăcut foarte mult şi aş mai merge.

Am încercat să-mi amintesc cât de multe lucruri am putut şi să vă povestesc pe scurt cum a fost experienţa în New York şi mai ales să vă încurajez să călătoriţi, unde vreţi voi, mie mi se pare o parte minunată din viaţă.


65 views0 comments