Search
  • Ana-Maria Calița

Doar daca iti da voie vecinul


M-am interesat ce trebuie să faci în cazul în care vrei să îţi faci un SRL şi pe lângă acte şi taxe, ai nevoie de acordul vecinilor, nu al tuturor vecinilor, ci doar al celor direct afectaţi, cel de jos, sus, stânga şi dreapta. Chiar dacă nu îţi desfăşori activitatea la sediul respectiv, tot ai nevoie de aceste aprobări.

Presupun că nu e foarte greu să le obţii, dar mi se pare că ar fi corect să ceri aprobarea vecinilor apropiaţi și atunci când vrei să îţi iei un animal de companie. Poate vecinul de lângă nu e de acord cu ce se întâmplă la tine în casă. Cum ar fi să ceri acordul să îţi aduci iubitul în casă, până la urmă e bine să ştie cineva ce faci tu, dacă e temporar. Dacă treaba devine serioasă şi vă mutaţi împreună, trebuie să ştie administratorul şi să-l treacă la întreţinere. Hai că e amuzant, orice ai face, viaţa la bloc are farmecul ei. Tot timpul vecinii vor fi ca nurorile cu soacrele, ne salutăm şi ne zâmbim când ne vedem, dar tot găsim ceva de urmărit la vecinul, ceva să nu îţi convină. Până la urmă e dreptul tău să ştii ce se întâmplă în casa altuia, de ce trânteşte uşa, de ce vin prietenii la el, de ce ţipă nevasta, de ce latră căţelul şi mai ales, ce afaceri face el acolo de se îmbogăţeşte și tu ca fraierul ți-ai dat acordul. Corect?

Nu mai poate omul să dea liniştit cu bormaşina, că sigur comentează cineva că el vrea să doarmă la 7 dimineaţa. Ce e aroganţa asta? Să nu poţi să dai o manea tare să răsune în tot blocul, că domne tu eşti bucureştean şi restul sunt nişte ţărani şi dacă vrei să asculţi muzică trebuie să fie clasică şi încet, să nu deranjezi vecinii. Nu are voie omul să facă un grătar în faţa blocului sau pe balconul lui, că îţi intră ţie fumul în casă şi tu eşti vegetarian şi vomiţi când miroase a mortăciune coaptă. Hai mă, că vi s-a urcat la cap de când umblaţi prin ţările civilizate și tot strigați că vreţi şi voi aşa. Păi nu mai bine vă mutaţi voi acolo, de ce încercaţi să schimbaţi aici ceva ce funcţionează super bine şi pe sistem turbo?

Staţi cuminţi şi nu mai comentaţi, vorba unui mare filosof încă în viaţă: “Ciocu’ mic la ei, nu la noi, că suntem la putere acuma!”

Doamne ferește!


32 views0 comments