Search
  • Ana-Maria Calița

Reciclez


De când au apărut containerele pentru colectarea selectivă, am început să reciclez şi mi se pare o nebunie frumoasă să fac asta. Nebunie pentru că ai nevoie de trei “spaţii” pentru depozitat gunoiul, frumoasă cred că e evident de ce. Am observat că există o diferenţă foarte mare între sacii mei de gunoi, înainte să reciclez se umplea foarte repede coşul de gunoi pentru că aruncam de toate într-un singur loc. Acum primul sac umplut este cel cu plastic, apoi cel cu gunoi menajer şi ultimul hârtia.

Mă simt aşa bine că pot să contribui la salvarea planetei, dar mă îngrijorează anumite lucruri:

  1. Dacă beau apă dintr-o sticlă făcută din plastic reciclat, oare înseamnă că beau după alţi oameni care au reciclat şi ei?

  2. Poate eu cred că salvez planeta, dar dacă ea nu vrea să fie salvată şi se supără că nu are libertatea de a alege, pentru că e o femeie independentă şi oamenii o forţează să renunţe la plastic.

  3. A a apărut o ştire că plasticul a dispărut miraculos din oceane şi cercetătorii sunt îngrijoraţi că peştii poate l-au înghiţit. Eu cred că sunt mult mai inteligenţi ca noi şi şi-au făcut case din plastic.

Reciclează şi dă viaţă!

(Campanie derulată cu sprijinul meu)


16 views0 comments