Search
  • Ana-Maria Calița

Anaf, mon amour


Astăzi m-am chinuit câteva minute să mă loghez în spaţiul virtual ANAF. Nu ştiu cum alte site-uri funcţionează şi la ei nu se poate. En fin, am reuşit până la urmă, am descărcat declaraţia unică şi m-am apucat de completat. La început aş fi spus că e complicată şi greu de completat, acum după ce am trecut prin procesul ăsta şi am descoperit cum se face, pot spune că e foarte simplu.

Cumva mă bucur că au făcut o declaraţie unică şi nu trebuie să mai fac separat declaraţie pentru venituri realizate pe anul anterior şi încă una estimativă pentru anul în curs. Acum pot să o depun online şi să plătesc online, e minunat, asta dacă funcționeză.

Nu am găsit detalii la ei pe site cum să o trimiţi, doar ceva care nu mă ajută mult, cel puţin în situaţia mea. Am încercat să validez documentul şi să ajungă la ei, dar nu mergea. Nu am primit o eroare sau ceva, măcar să îmi dau seama unde am greşit. Nimic. Pur şi simplu e un mesaj:” Aşteptaţi un moment! Datele sunt verificate...” Şi nu se întâmplă nimic. Cu această situaţie m-am luptat toată ziua şi nici până acum nu am reuşit să o validez.

O să încerc să aflu mai multe detalii de la ANAF mâine, poate găsesc pe cineva drăguţ care să mă ajute cu informaţii. Dacă nu, le trimit declaraţia pe mail şi să se descurce.

Sper ca într-o zi să nu le mai meargă sistemul şi să nu mai plătim impozite.


57 views0 comments