Search
  • Ana-Maria Calița

Scapa de lucrurile inutile


Niciodată nu mi-a plăcut să strâng obiecte, pungi, haine, să fie aglomerat sau să am multă mobilă. Cu cât e mai aerisit, cu atât mi se pare mai frumos şi o casă cu energii mai bune.

Am descoperit pe Netflix “Tidying up”, o serie de 8 episoade în care Marie Kondo merge la diferite familii acasă şi îi ajută să scape de lucrurile inutile, să-şi elibereze casa şi cum să aranjeze lucrurile cu care rămân. După această experienţă oamenilor li se schimbă viaţa, se simt eliberaţi şi unii chiar plâng de fericire.

De multe ori, fără să ne dăm seama, ajungem să păstrăm lucruri doar pentru că ne gândim că o să avem cândva nevoie, sau poate o să mai port bluza asta cândva. Ne ataşăm fără să vrem de lucruri care nu au mare importanţă, dar trebuie să învăţăm să păstrăm în viaţa noastră doar ce ne dorim cu adevărat.

Îmi plac transformările, iar acum mă gândesc că e primăvară şi simt nevoia să-mi schimb garderoba. Aşa că am să folosesc metoda lui Marie, scot toate hainele din dulap şi le sortez. Pe cele pe care nu vreau să le mai port le voi dărui, dar nu înainte de a le mulţumi că au fost alături de mine.

Trebuie să recunosc că abia aştept să îmi cumpăr haine noi şi nu întotdeauna îmi iau doar ce am nevoie. Uneori îmi cumpăr lucruri de care mă folosesc doar o dată sau de două ori. Dar încerc să mă abţin şi să iau şi să păstrez doar ce îmi doresc cu adevărat.

Am mai învăţat un lucru, să plec în călătorie cu un bagaj mic, un rucsac de exemplu. Prima dată când am plecat într-un turneu de 7 zile, aveam un geamantan mare pe care nu puteam să-l ridic singură. Uşor, uşor, mi-am dat seama că nu am nevoie de atâtea lucruri şi în timp am ajuns la un rucsac sau maxim un troler mic şi mă simt mult mai bine.

Învăţăm, evoluăm şi asta e minunat!


81 views0 comments