Search
  • Ana-Maria Calița

Un botez ca in filme


Duminica aceasta am fost la botez. Prietena mea şi-a botezat băieţelul în Italia, la o biserică mică, frumoasă și cu o slujbă minunată. Nu ştiu cum e la catolici în România, dar slujbele din Italia arată ca în filme. Un cor care cântă armonios, oameni zâmbitori și un preot glumeţ, care nu doar citeşte dintr-o carte, totul este personalizat şi se adresează familiei copilului ca unor prieteni.

Bebeluşul nu este scufundat în cazanul cu apă, ci pur şi simplu este uşor udat pe frunte. Totul durează aproximativ o oră, pentru că se face botezul în timpul slujbei de duminică, iar oamenii stau relaxaţi pe băncuţele specifice bisericilor catolice. După ce copilul este botezat, preotul îl ia în braţe şi îl plimbă printre cei prezenţi pentru a-l prezenta comunităţii.

După această binecuvântare se merge la restaurant unde te aşteaptă multe feluri de mâncare delicioasă italienească. Am să vă arăt cam ce se mănâncă în doar câteva ore, pentru că botezul nu durează până noaptea târziu.

Aperitivul casei

Risotto cu trufe și lămâie

Tagliatelle al ragù

Tigaie de mistreț în sos roșu cu spanac

Carne de porc cu cartofi la cuptor

Băuturi, cappuccino şi tort

A fost multă mâncare, dar foarte bună, iar eu sunt înnebunită după bucătăria italiană. Pentru că restaurantul face parte dintr-un complex agroturistic, am avut parte şi de o plimbare cu calul, să se aşeze mâncarea. Vă las câteva poze, dovada unei zile minunate.


127 views0 comments