Search
  • Ana-Maria Calița

Ce am descoperit de curand


Îmi place foarte mult să merg în locuri noi, să merg pe jos, să stau la terasă şi să mă bucur de aer şi soare. Nu ştiu dacă sunt influenţată de faptul că am o zodie de aer, dar ştiu că aerul mă face să mă simt relaxată și vie, că altfel nu aş avea cum să trăiesc. :))

Mi se pare interesant când mergi într-o altă ţară, să vizitezi oraşele care nu sunt pline de turişti, dar au multă tradiţie. Aşa am ajuns în martie în Deruta, un orăşel din Umbria, provincia Perugia.

Pe lângă străduţele pietruite şi înguste şi peisajele de vis, Deruta este un loc unde argila locală este transformată în ceramică, iar orăşelul este plin de astfel de locuri de unde poţi cumpăra diferite produse din ceramică înfrumuseţate manual.

Orașul este renumit pentru ceramica de calitate excelentă care este exportată în întreaga lume.

Centrul este mic, dar cochet şi prietenos. Vremea a fost bună pentru o plimbare scurtă, dar nu pentru multe ore aşa cum mi-aş fi dorit.

Piața principală din Deruta

Magazin de ceramică

Ceramica este peste tot în Deruta

În Bucureşti am descoperit un loc bun de relaxare, o grădină drăguţă şi aerisită, mâncare bună şi linişte. Pentru că am fost într-o zi lucrătoare de primăvară, terasă a fost destul de liberă, îmi imaginez că la vară probabil o să fie plină. Pentru prima experienţă mi-a plăcut.

O parte din grădina Suento

Am mâncat o supă de roşii bună

Salată cu somon

Şi am savurat un ceai verde cu iasomie

Tot în București, dar pentru acasă, am descoperit două produse de la Lăptăria cu caimac, iaurt bun, bun şi lapte proaspăt.

Laptele mi s-a părut ok, dar nu mi se pare diferit gustul faţă de cel pe care îl cumpăr în mod normal, lapte bio Napolact.


94 views0 comments