Search
  • Ana-Maria Calița

Traim vremuri SF


Dacă acum puţin timp doar în filme vedeam o asemenea tehnologie, astăzi, ea evoluează cu o rapiditate impresionantă şi în fiecare an ne bucurăm de cel puţin gadget nou.

Fac parte din generaţia "stau şi mă minunez", pentru că am prins telefonul fix cu rotiţă ani buni, iar acum mă uit la Huawei P30 Pro şi Samsung S 10 Plus şi am impresia că sunt într-un film SF. Au apărut roboţi care îţi aspiră în casă când tu eşti la birou, tot ce trebuie să faci e să dai o comandă de pe telefon, angajatori care îţi vor profilul de Facebook şi nu CV-ul, oameni care filmează orice cu telefonul şi oameni care au un cip implantat în corp. WOW!

Dacă nu l-ai văzut deja, îţi recomand serialul Black Mirror de pe Netflix, sau pur şi simplu aştepţi să se întâmple în realitate şi după o să zici, de unde au ştiut ăştia? Mi se pare un lucru genial că evoluăm şi ne ajută şi tehnologia să o facem. Mulţi oameni cred că e mâna diavolului, mai ales când ajungi să îţi pui un cip în mână. Mâna diavolului / cip în mână, hai că sunt nebună!

Abia de curând am aflat că George Buhnici are un cip implantat între degetul mare şi cel arătător, nu are foarte multe funcţii, dar mai multe aflaţi de la el de pe blog. M-au uimit reacţiile oamenilor, care consideră acest lucru o practică împotriva voinţei lui Dumnezeu.

Sunt un om credincios şi totuşi sunt realistă şi deschisă la nou, aşa că, mi se pare extrem de amuzant să încerci să justifici puterea ta de a înţelege "noul" prin a aduce în discuţie dorinţa lui Dumnezeu. Până la urmă, tu de unde ai această certitudine, dacă Dumnezeu ne-ar fi vrut proşti, nu ne-ar fi dat atâtea daruri.

Oricum, această este o discuţie lungă şi am mai vorbit despre religie tot aici pe blog. Revenind la fascinaţia mea, viitorul se arată interesant şi asta mă entuziasmează. Să stăm cu ochii pe filmele SF şi să ne imaginăm că prindem următoarea minune. Până la urmă cum credeţi că Iisus a transformat apa în vin?

Eu cel mai mult aştept de la tehnologie un chip pe care să îl ai în corp şi să îţi poată rezolva toate problemele de sănătate fără un tratament medicamentos, costisitor şi de multe ori fără efectul aşteptat.

Să plouă cu tehnologie!


78 views0 comments