Search
  • Ana-Maria Calița

Diferente


Când eram mică, am citit "Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte", mi se părea o exagerare să cauţi aceste lucruri, nici nu puteam să îmi proiectez în minte o imagine cu mine cu o nevoie de un asemenea elixir. Povestea este culeasă din folclorul românesc de către Petre Isperescu, tocmai pentru că aceste dorinţe au existat întotdeauna, doar că pe atunci știința nu avansase atât de mult.

Din momentul în care realizăm că timpul aduce modificări asupra corpului nostru, pornim în căutarea elixirului frumuseţii. Pentru că nu ştim ce se va întâmpla după viaţa asta, încercăm să prelungim părţile cele mai frumoase, desigur, frumuseţea şi tinereţea trupului.

Da, ştiu că se spune că tot ce contează este frumuseţea interioară, dar sunt convinsă că această frază a fost inventată de o tipă care nu arăta tocmai bine. Data viitoare când mai auzi asta, spune-i şi tu: - Poate că ar trebui să mănânci nişte fond de ten, că nici frumuseţea ta interioară nu arată prea bine şi nu mai pune husă telefonului, nu mai spăla maşina, nu mai vopsi casa, interiorul e tot ce contează!

Mi-am imaginat cum aş reacţiona dacă l-aş prinde pe iubitul meu că mă înşală. Dacă tipă ar fi mai urâtă decât mine, cred că m-aş enerva groaznic, dar dacă ar fi o tipă frumoasă, cu silicoane, de exemplu, cred că i-aş zice: - Pot să le ating şi eu? După care, să îl trimit pe el la duş şi noi să avem o discuţie ca între fete. Să-i zic: - Ştiu, îşi dorea să vadă un fund mai ferm, să sărute nişte buze frumoase şi să atingă sâni mari. Eu nu merg la sală, am ales mâncarea fast -food şi arăt... aşa. Ea să fie drăguţă şi să-mi spună secretele: - Nici eu nu fac nimic din toate astea, dar am ales să aduc câteva modificări corpului meu fără operaţii şi mă simt minunat. - Eu cred că frumuseţea interioară contează! - Sigur, de asta sunt eu aici.

Evident că nu s-ar întâmpla aşa, probabil aş căuta cel mai apropiat cuţit pentru el şi pe ea aş păstra-o pe post de muză. Se spune despre fetele care fac diferite intervenţii că sunt din plastic. Eu zic să le susţinem, mai bine să ajungă plasticul în corpul lor de bunăvoie, decât în oceane şi să omoare peştii.

Cred că cel mai important este să ne oprim din a pune etichete fără a cunoaşte întreaga poveste. Pentru că nu toate fetele care decid să facă modificări sunt proaste, asta ar însemna că toate vedetele din afară sunt nişte idioate care îşi acoperă prostia sau că toate femeile care nu arată bine au un suflet extraordinar. Ştim cu toţii că nu este aşa. Important este să te simţi bine în pielea ta, sau în acidul tău hialuronic.


32 views0 comments