Search
  • Ana-Maria Calița

Despre avort...sau...CUM?


În Alabama s-a aprobat de curând legea prin care avortul este interzis. Super, în curând o să se dea legi cât aer să respiri pe zi, sau cât să dureze menstruaţia unei femei. CUM?

Surpriza nu vine neapărat de la Alabama sau de la alte ţări unde avortul este interzis, nici de la amintirile noastre din perioada comunistă unde au murit sute de femei în urma avortului ilegal, cea mai mare surpriză vine de la gândirea îngustă a unor femei, care spun că se bucură pentru această lege. CUM?

Să le luăm pe rând, că e sufocant.

Ideal ar fi să nu faci avort, dar dacă acea sarcină este nedorită, păi nu prea poţi tu lege să-mi spui ce să fac. Da, este crud gândul, dar ştiţi ce îl face atât de crud? Religia, aceeaşi care a stârnit războaie între oameni încă de la începutul lumii.

Cel mai sincer gând al meu despre religie şi relaţia om-divinitate, este ca El, oricine ar fi în religia ta, te iubeşte pentru că a decis să te iubească, la fel cum o faci şi tu. Fără ameninţări, fără pedepse, fără al meu e mai tare şi al tău nu trebuie să existe, asta ar aduce PACE.

Pentru că deocamdată lucrurile nu stau aşa, războiul continuă. Sunt uimită de oamenii care spun, nu poţi să faci avort dacă acel copil vine în urma unui viol, sigur a fost provocat de femeie. CUM?

Dacă o femeie dansează dezbrăcată în braţele unui bărbat, dar se răzgândeşte şi nu vrea să mai facă sex şi el o obligă, este viol. O să spuneți că a fost provocat? Da, dar asta deosebeşte omul de animal, gândirea . Altfel, orice faptă gravă o justifici aşa:

- Şi-a bătut soţia.

- Păi da, dar şi ea vorbea prea mult.

- Superb!

Un alt exemplu ar fi femeile neinformate şi sărace. Ce se întâmplă cu acel copil ştim cu toţii, casele de copii sunt pline şi cel mai rău e că nu sunt adoptabili şi asta este o altă poveste tristă.

Nu cred că există argumente care să mă convingă că o astfel de lege ar ajuta pe cineva. Nu, nu aş vrea să existe nici măcar o femeie care să fie nevoită să facă avort, îmi imaginez că e îngrozitor de traumatizant, dar dacă poate să aleagă, eu zic să fie liberă să o facă.


101 views0 comments