Search
  • Ana-Maria Calița

Cum am vazut eu finala Wimbledon de pe canapeaua mea turcoaz


Întotdeauna mi-a plăcut acest sport, este greu, ai nevoie multă muncă şi o investiţie mare, dar aşa se face performanţă. De ceva timp mă uit la aproape toate turneele de tenis, îmi place să înţeleg regulile jocului şi denumirile loviturilor. Tenisul e un sport fascinant, iar faptul că Simona Halep, românca noastră frumoasă, are un asemenea succes, mi se pare minunat.

Ce a reuşit ea este o adevărată valoare, e un model de putere, multă muncă, talent şi ambiţie. Nu doar pentru cei care practică acest sport, ci pentru noi toţi, pentru a fi mai buni în fiecare zi. Evident că nu poţi avea rezultatele astea mereu, a avut şi meciuri mai puţin bune şi poate a fost criticată de cei care nu ştiu că oamenii nu sunt roboţi, că au zile mai grele, dar asta nu înseamnă că trebuie să spui: "M-a dezamăgit!".

Şi până la urmă, cu ce te-a dezamăgit pe tine, Gigele, că nu munciţi împreună, nu investiţi împreună, nu trăiţi aceeaşi viaţa. Tu stai şi îţi arunci părerea de expert, când nici măcar nu eşti, de parcă ai avea drepturi asupra reuşitei cuiva sau a nereuşitei. Eu cred că tot ce putem face e să ne bucurăm şi să o susţinem necondiţionat, dacă asta vrem, dacă nu, să îţi vezi de viaţa ta mai departe şi să îi laşi pe cei care cred în visul lor în pace. E victoria ei şi doar a ei!

Pentru mine Simona e minunată în toate momentele ei, e sinceră, are o modestie frumoasă şi un zâmbet năucitor. Am plâns în finală când a intrat pe teren, am ţipat de bucurie când a câştigat şi am plâns când am revăzut toate momentele ei, simţindu-i toată bucuria. Doamne, cât de frumos!

Finala masculină a fost câştigată de preferatul meu, Novak Djokovik. Îl admir pe Roger Federer, are un parcurs fascinant, la vârsta lui se mişcă foarte bine, au fost atât de aproape de victorie amândoi, dar pur şi simplu am un "crush" pentru Djokovic şi m-am bucurat tare şi am sărit de pe canapeaua mea turcoaz de bucurie.

A fost un meci intens care a ţinut mai bine de 5 ore, amândoi au avut un joc foarte bun, dar jocul ăsta are reguli şi cineva a trebuit să câştige.

Wimbeldon are o magie, o frumuseţe aparte şi îmi doresc să fiu acolo într-o zi la o finală ca cele două pe care nu cred că le vom uita curând.


0 views