Search
  • Ana-Maria Calița

Kavala, o bijuterie greceasca


Am ajuns în Kavala la recomandarea prietenilor noştri care fuseseră anul trecut acolo şi ne spuneau că e frumos şi e aproape de România. Iniţial am luat biletele pentru spectacolul lui Louis CK din Sofia, apoi ne-am gândit că de acolo facem doar 4 ore până în Kavala şi că ar fi drăguţ să mergem.

În ceea ce priveşte Bulgaria, nu m-a impresionat nici de data asta. Mi se pare că sunt agresivi în trafic, oamenii parcă nu sunt aşa primitori, par puţin deranjaţi că au turişti, dar au drumuri bune. Posibil să aibă locuri frumoase, dar deocamdată nu vreau să mai încerc.

Revenind la Kavala, am rezervat o cameră la Hotel Esperia, un hotel aproape de centru şi de plaja Rapsani. Când am ajuns, am lăsat maşina în parcare şi am ne-am bucurat de fiecare pas făcut prin oraş. Hotelul a fost foarte ok, iniţial primisem o cameră cu paturi separate şi baie mai veche, le-am spus că nu asta am rezervat, ne-au schimbat camera imediat şi cea în care am stat arată aşa.

Plaja Rapsani e micuţă, liniştită, curată. Are o terasă, Yalos, unde noi am mâncat mereu la prânz. Mâncarea este foarte bună, oamenii sunt foarte amabili şi drăguţi.

În prima seară am mers la Sousouro, este în centru, are un scor bun pe TripAdvisor, dar noi probabil nu am ales ce au ei mai bun, pentru că mâncarea mi s-a părut bună, dar nu ceva deosebit.

La recomandarea unei prietene, am mers la Nemesis, o terasă în port, lângă apă, mâncarea bună şi ieftină, dar nu am mâncat ceva special, doar salată grecească, icre, dovlecei prăjiţi cu tzatziki.

Cât ne plimbam pe străduţe, am observat o terasă uşor ascunsă, cu mesele luminate de lumânări, cochetă şi am ţinut neapărat să o încercăm. 180° Sun&Lounge, un loc liniştit, muzică bună, mâncarea foarte bună şi vin bun.

Aşezarea oraşului în formă de amfiteatru oferă un peisaj minunat. Am urcat spre cetate, am prins un apus superb şi ne-am încărcat inima cu o privelişte fantastică. Peste tot e o energie frumoasă, muzică bună şi fără să fie dată prea tare. Se aud pescăruşii, iar lumina e diferită, are o magie pe care nu o pot înţelege, dar care mă bucură de fiecare dată când merg în Grecia.

Recomand cu drag o escapadă în Kavala, iar dacă staţi mai multe zile, se poate trece de acolo în Thassos cu Ferryboat-ul sau poţi merge în Thessaloniki, Xanthi sau Halkidiki. Oricum ar fi, Grecia are ce să-ţi ofere.


219 views0 comments