Search
  • Ana-Maria Calița

Reclama mincinoasa la Emag


Update

În urma acestui articol, produsul nu mai face parte din oferta Emag.

Nu mă aşteptam niciodată să găsesc pe site-ul Emag produse care să mă facă să mă întreb dacă sunt originale sau nu. Este un site foarte cunoscut în România, sigur, cu multe produse şi de unde am cumpărat cu încredere de nenumărate ori.

Am fost extrem de surprinsă când am aflat că fac reclamă mincinoasă, sau nu ştiu cum se numeşte atunci când pui poze cu un produs original şi de fapt vinzi o copie.

Foreo Luna Play, varianta cea mai mică, pe care o poţi lua cel mai uşor în călătorii, există pe alte site-uri între 150-200 lei. Deci pentru început, putea fi credibil faptul că acest produs este redus pe Emag de la 200 de lei la 39 lei, aşa cum se vede în poză.

Am comandat produsul, iar când am fost sunată să confirm comanda, am întrebat dacă produsul este original, iar discuţia a fost cam aşa:

- Nu e, cum să fie original la preţul ăsta? - Păi, e un produs redus, iar în pozele de prezentare e clar produsul original. - Păi în descriere nu scrie asta. - Atunci anulez comanda. - Păi să o anulaţi din cont, că noi nu putem.

Atunci m-am lămurit că nu am cu cine să discut, e clar o păcăleală şi se bazează pe faptul că nu ai fost atent şi că preţul nu e unul foarte mare şi ar trebui să-ţi dea de gândit. Aşa cum veţi vedea în screenshot-urile pe care le-am făcut, prezentarea e făcută astfel încât să te ducă cu gândul la produsul original, ba mai mult, este specificat cuvântul "Foreo". Nu mai spun de pozele de prezentare, unde arată produsul original.

Eu cred că nu poţi să faci reclamă unui laptop care seamănă cu Acer, dar de fapt e o copie şi să apară aşa...random în descriere cuvântul Acer. " Acest laptop este minunat.. bla bla bla... este introducerea perfectă în gama de laptop-uri Acer."

Pe bune?

"Seamănă, dar nu prea, e alegerea ta!" Asta ar fi o descriere mai simplă şi mai cinstită.

Ştiu că poţi să faci retur şi aşa mai departe, că sunt soluţii pentru a nu rămâne cu un produs pe care nu îl vrei, dar nu despre asta e vorba, ci de modul în care acţionează, mi se pare lipsit de respect faţă de cumpărători şi de propria companie.

Ce pedeapsă le-aş da celor de la Emag?

Să parcurgă "Drumul ruşinii", aşa cum a făcut Cersei Lannister în "Game of Thrones".


185 views0 comments