Search
  • Ana-Maria Calița

Barcelona, baby!


Astăzi m-am trezit cu gândul la Barcelona şi a mi-am dat seama că nu am scris nimic despre minunata mea experienţă de acum câteva săptămâni.

A fost prima dată când am ajuns în Spania, auzisem foarte multe lucruri frumoase despre Barcelona şi tot amânam călătoria mea acolo, din diverse motive.

Pentru că prietena mea, care locuieşte acolo, mi-a lansat o invitaţie de nerefuzat, am avut o conversaţie cu mine şi m-am convins că eu şi cu mine trebuie să plecăm în Barcelona.

Propunerea a început de la discuţiile noastre despre un curs de "Crowd work" pe care îl făcea un american, curs care se făcea în perioada în care eu am plecat, la care am și participat. Tot acolo am făcut şi Stand- Up Comedy în limba engleză pentru prima dată.

Poate că e ciudată că tocmai în Spania s-a întâmplat asta, dar aşa a fost să fie şi a fost o experienţă minunată.

M-a surprins faptul că nu m-am simţit ca un turist, aveam ceva de făcut şi mă simţeam “de acolo”. Evident că m-am plimbat mult, am vizitat şi am mâncat tot ce au ei mai bun, dar nu am făcut prea multe poze, doar m-am bucurat, a fost fix ce aveam nevoie.

Oraşul este frumos, Sagrada Familia e tot acolo înconjurată de foarte mulţi turişti, dar cel mai mult mi-a plăcut energia care se simte la tot pasul. Un aer de liberate, linişte şi apreciere artistică.

E un loc frumos de locuit, iar limba este adorabilă, a fost pentru prima dată când m-am simţit norocoasă că m-am uitat la telenovele. Oamenilor li se părea amuzant când le spuneam că sunt pentru prima dată în Spania şi că vorbesc spaniolă pentru că m-am uitat mult la telenovele.

Sunt primitori, cu îmbrăţişări şi tot timpul zâmbitori şi puşi pe petrecere, iar eu nu sunt foarte petrecăreaţă, dar am ieşit în fiecare seară. Am cinat, cum spun ei şi mi se pare drăguţ şi fancy în acelaşi timp, apoi ne-am relaxat cu un pahar de vin alb bun sau un ceai.

Am prins o zi de plajă, m-am bronzat, iar toate celelalte zile au fost extrem de plăcute. Am mâncat pentru prima dată Ostras, Paella, Tortilla de patatas şi multe fructe de mare. Mâncarea a fost pe gustul meu, iar mie îmi place la nebunie să încerc feluri noi de mancare pe unde călătoresc.

Am stat doar 6 zile, iar în ultima zi, când simţeam că abia începe aventura şi că mă obişnuiesc, a trebuit să plec.

O să mă întorc acolo cu siguranţă, e un loc în care poţi merge de multe ori, poate chiar să locuieşti, niciodată nu ştii pe unde te poartă paşii.

Dacă nu aţi ajuns până acum în Barcelona, vă recomand cu drag să o faceţi, dacă aţi ajuns, ştiţi deja că vreţi să vă întoarceţi.

La cât mai multe călătorii frumoase!


61 views0 comments