Search
  • anamariacalita

Dragoste în vremea Coronavirusului

Updated: Mar 15, 2020
Dacă până acum mi s-a părut un scenariu de film o posibilă izolare la domiciliu, de când a devenit real acest scenariu, sunt uimită de cum se pot adapta anumiţi oameni, dar şi de faptul că, un eveniment de genul acesta, poate crea o isterie generală.


În ultimii ani, noi am trecut doar printr-o criză economică (2008) şi o mulţime de crize de personalitate. E normal să fie confuz, e normal să te sperii, dar ar trebui să fie normal să fii pregătit pentru o astfel de situaţie.


Românii au un spirit de luptă pe care nu îl au alte popoare, noi îi spunem " a face haz de necaz". De când a apărut acest virus, au apărut o mulţime de glume, unii se amuză, alţii se enervează şi spun că este un subiect prea serios pentru a face glume.


Eu cred că, glumele cele mai bune au venit din cele mai dure întâmplări ale umanităţii. Faptul că poţi să glumeşti, atunci când nici măcar nu îţi vine să zâmbeşti, ajută foarte mult psihicul şi da, te poate feri de o eventuală nenorocire. În orice situaţie, să fii calm şi să ai zâmbeşti, îţi poate salva viaţa.


Pentru oamenii care nu idee ce să facă acasă, vă pot face câteva recomandări. Flori, fete sau băieţi?


  • Prima zi e amuzantă.

  • Următoarele două îţi dai seama că e real ce se întâmplă, apoi urmează perioada "vreau să ies afară".

  • Ieşi două ore să cumperi ce a mai rămas prin magazine, că tu nu credeai că e adevărat ce spun "ăştia" la TV şi nu ai nimic acasă.

  • Îţi place aerul, chiar dacă e poluat, oricum, tu mergi mereu cu maşina. Următoarea perioadă descoperi cărţile... unii le citesc... alţii le joacă... alţii le pierd, Las Vegas, baby!


Eu cred că e o lecţie, natura reacţionează la nepăsarea oamenilor şi sper să fie un nou început după această izolare. Un început în care să apreciem mai mult ceea ce ne oferă Planeta, să îi mulţumim prin acţiunile noastre şi să o ajutăm să ne suporte încă o vreme.


Sănătate şi răbdare!

339 views0 comments